Prosze o pomoc Dieta na mase: Wiek - 16 lat Wzrost - 178-180 cm Waga - 75 kg staz treningowy -okolo 2 lata I Posiłek - Śniadanie godz. 7.00 Płatki owsiane 100g Mleko UHT 2,0% 200g Rodzynki suszone 20g Oliwa z oliwek 10g 1 jajo II Posiłek - Szkoła godz. 10.00 Jogurt Naturalny 150g orzechy wloskie 20g pieczywo razowe warzywa Gainer [...]
Daje jeszcze raz swoja poprawiona diete mam nadziej ze teraz bedzie ok Mleko UHT 1,5% 375g b 13 /t 6 / w 19 kcal 176 platki owsiane 60g b 7 / t 4 / w 37 kcal 220 jaja kurze 60g b 7 / t 5 / w 0 kcal 73 Banan 100g b 2 / t 0 / w 22 kcal 95 Tran - kapsulka b 30 / t 16 / w 101 kcal 675 2 sniadanie kanapki chleb razowy 100g b 6 / t 2 / w 46 kcal [...]
[...] makaronu - 200g twaróg (tylko nie wiem jaki czy chudy czy półtłusty żeby się dłużej wchłaniał??) - dżem 50g niskosłodzony morelowy(właściwie wszystkie sa takie same) - 0,5l mleko UHT 3,2% - 10g oliwy z oliwek *Żeń Szeń 1g *Horse Power ultimata nutrition 20g – 30 min przed treningiem. B:45,4 T:32,72 W:122,4 Błonniki:3,4 KCAL: IV [...]
Dieta Do Oceny. Jak w tytule i powyzej chcialbym abyscie pomogli mi poprawic moja diete ulozylem ja aby zdobywac dalsza mase Moje Dane : Wzrost - 171/172 Waga - 67/68 Wiek - 15 Zapotrzebowanie Kaloryczne - 2064 kcl (Nie wiem czy wyliczylem to juz z dodatnim bilansem czy nie czy to zwykle dzienne zapotrzebowanie) Stosunek Procentowy Makroskladnikow [...]
[...] z bakterii które pomagają je trawić oraz proces potraktowania mleka wysoką temperaturą (UHT) który sprawia że większość wapnia jest nieprzyswajalne. - bzdura. Nieukwaszone mleko świeże zawiera śladowe ilosci bakterii kwasu mlekowego, istotne dla naszego zdrowia i trawienia laktozy ich ilości są dopiero w mleku acidofilnym. Poza tym wapń z mleka [...]
[...] czegoś ująć, w zależności od kubków smakowych. a wygląda to mniej więcej tak: surowe jaja + rozpuszczony olej kokosowy + wiórki kokosowe + masło migdałowe + śmietana 30% + mleko kokosowe / mleko migdałowe / ew. w ostateczności zwykłe UHT. proporcje oczywiście w zależności od ustawionego makro :-) spróbuj, bo z opisu składników może być bardzo [...]
Dalej jestem nie pewien gdy poprawiam dietę to co chwile przychodzi mi 10000 pytań do głowy a potem sam już nie wie co dobre a co złe wiec porszę ostatni raz o pomoc Sniadanie I 7:00 Mleko 3,2%UHT 200g 6,6b 7t 9.6ww 128kcal Płatki Owsiane 100g 11,9b 7,9t 62,4ww 133kcal Ser Twaróg Połtłusty 50g 9,3b 2,3t 1,8ww 66,5Kcal Rodzynki 10g (nie wiem jak [...]
[...] i wzdęcia (nietolerancja laktozy) stąd jak pisał skerx nie każdemu podejdzie - ale jest o wiele bardziej wartościowe pod warunkiem że jest z pewnego źródła. Jak kupujemy mleko w sklepie warto wybierać mleko: PASTERYZOWANE 3.2% - mniejsza temperatura jaką je potraktowano a poziom tłuszczu narzuca kolejne ograniczenia w procesach przetwórczych [...]
Dobra skoro nikt mi nie odpowiedział czy był to i tak wkleje Nie chce mi się tego drugi raz czytać więc jak pomyliłem to sorki Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo Bogusław Linda - przekonują reklamy. Guzik prawda. Krowie mleko to nie przepis na karierę dla dziecka, ale na jego kłopoty. O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy [...]
Mleko jest spoks, byle nie UHT i pasteryzowane. Przy "procesie UHT" niszczone są minerały i witaminy. Śmieszy mnie nagonka na mleko podczas gdy jest 101tys produktów bardziej szkodliwych dostępnych na pułkach sklepów np. słodzik. Zmieniony przez - konar128 w dniu 2009-03-24 21:54:53
Należy rozróżnić mleko z przydatnością do spożycia ok 5 miesięcy (UHT) od pasteryzowanego, które należy spożyć w ciągu tygodnia. Nikt świadomy i rozsądny raczej nie kupi UHT (niestety jak jest to wiemy). Kluczową sprawą jest tu proces utrwalania mleka. Najpopularniejszą metodą jest pasteryzacja, czyli podgrzewanie mleka do 25 sekund w temp [...]